Brainwash spreekt journalist Valentijn De Hingh over identiteit en gender. "Gender is meer dan ooit onderdeel van het publieke debat." En ze tipt het boek Wie is er bang voor Gender? van Judith Butler. Onder vrienden van HUMAN verloten we vijf exemplaren.

Doe mee en win het boek

Onder vrienden van HUMAN verloten we vijf exemplaren van Wie is er bang voor Gender? van Judith Butler. Reageer vóór 25 juli 2024 om kans te maken. Door mee te doen ga je akkoord met de spelvoorwaarden.


Nog geen vriend van HUMAN? Sluit je aan en profiteer van alle voordelen

Wie is er bang voor Gender?

Filosoof en gendertheoreticus Judith Butler analyseert in Wie is er bang voor Gender? de aanvallen op gender door rechtse bewegingen. Butler onderzoekt hoe gender een fantasma is geworden voor conservatief-religieuze groepen, opkomende autoritaire regimes, fascistische formaties en transuitsluitende feministen.

In hun onverschrokken nieuwe boek roept Butler op tot het vormen van allianties en het ontwikkelen van een krachtig tegenbeeld waarin leven en samenleven, vrijheid, radicale gelijkheid en rechtvaardigheid aantrekkelijk worden in plaats van beangstigend.

"Wie onze tijd wil begrijpen, moet dit boek lezen."

Linda Duits over Wie is er bang voor Gender?