Vooruitblik

Dit seizoen bij HUMAN

In bovenstaande video blikken we graag met u vooruit. We tonen u de eerste beelden van documentaireseries Staal en Bij ons op het AZC, journalist Jeroen Smit neemt u mee naar de redactie van Wat houdt ons tegen? en Loes Luca vertelt u meer over haar nieuwe serie Duidelijke Taal.

Alle programma's uit de vooruitblik op een rij

Bij ons op het AZC

Vanaf 2 oktober elke maandag om 22.20 uur op NPO 2

Een ongewoon, intiem portret van heel 'gewone' mensen, die samen leven onder een glazen stolp: wat speelt er zich allemaal af achter de hekken en toegangspoorten van een AZC in Zutphen?

Zo dood als een Pier

Vanaf 8 oktober elke zondag om 19.20 uur op NPO Zapp

In Zo dood als een Pier leren kinderen van de 7e Montessorischool over de cyclus van het leven. Waarom gaan mensen dood en wat is de dood eigenlijk?

Duidelijke Taal

Vanaf 8 november elke woensdag om 20.30 uur op NPO 2

In Nederland kampen zeker tweeënhalf miljoen mensen met laaggeletterdheid. Wie zijn deze mensen? Hoe (over)leven zij in een maatschappij waarin alles om taal draait? Loes Luca onderzoekt in Duidelijke Taal wat het betekent om laaggeletterd te zijn.

2Doc: Brandmeester

21 november om 22.35 uur op NPO 2 (nieuwe uitzenddatum)

De Amsterdamse brandweer is in transitie: ze moeten diverser worden en toegegankelijk zijn voor zowel vrouwen als mensen met een diverse achtergrond. Lukt het bevelvoerder Gerrie Koning om samen met zijn manschappen mee te bewegen naar een nieuwe tijd?

Wat houdt ons tegen?

Vanaf 19 november elke zondag om 22.45 uur op NPO 2

Het klimaat kreunt. We weten het: het roer moet om. Maar waarom lukt dat niet? Onderzoeksjournalist Jeroen Smit gaat samen met klimaatjournalisten Jaap Tielbeke en Daphné Dupont-Nivet in een nieuwe reeks van Wat houdt ons tegen? op zoek naar antwoorden.

De Mensenbieb

Vanaf 26 november elke zondag om 19.20 uur op NPO Zapp

De Mensenbieb is een magische bibliotheek, waar je geen boeken kunt lenen, maar echte mensen en hun levensverhalen. Bibliothecaresse Quinty Misiedjan helpt kinderen het ‘juiste boek’ te vinden voor hun antwoord op hun vragen. 

Staal

Te zien in het voorjaar van 2024

De documentaireserie Staal geeft een uniek beeld van een oude industrie in een nieuwe tijd, een industrie die noodzakelijkerwijs moet verduurzamen. De serie over Tata Steel volgt de veranderingen in de streek en in de fabriek.

Dit is slechts een greep uit de nieuwe programma's van HUMAN. Benieuwd naar alle actuele programma's? Bekijk hier het overzicht.