Schrijver en theatermaker Marjolijn van Heemstra buigt zich het liefst over grenzen. Fysieke grenzen, maar vooral gevoelsmatige grenzen. Wat gebeurt er in de grensgebieden, en hoe weet je eigenlijk waar de grens ligt? Brainwash spreekt haar over haar nieuwe HUMAN-serie Grensgevallen en ze tipt Tot in de Hemel van Richard Powers. Onder vrienden van HUMAN verloten we vijf exemplaren van deze monumentale roman.

Doe mee en win het boek

Onder vrienden van HUMAN verloten we vijf exemplaren van Tot in de Hemel van Richard Powers. Reageer vóór 5 oktober 2023 om kans te maken. Deze winactie is helaas afgelopen. Door mee te doen ga je akkoord met de spelvoorwaarden.


Nog geen vriend van HUMAN? Sluit je aan en profiteer van alle voordelen. Weet je niet zeker of je al vriend bent? Controleer het hier.

Tot in de Hemel

Een monumentale roman over bomen en mensen. Een meeslepende vertelling over activisme en verzet, en tegelijkertijd een loflied op een wereld naast de onze. 

Tot in de Hemel van Richard Powers is het verhaal van negen mensen die de wereld van de bomen leren zien – en horen. Een laadmeester bij de Amerikaanse luchtmacht die tijdens de Vietnamoorlog gered wordt door een bodhiboom, een verguisde wetenschapster die bomen met elkaar hoort communiceren, een kunstenaar met een bijzondere verzameling foto’s van een bedreigde kastanjesoort: deze drie, en nog zes anderen, allen onbekenden van elkaar, zullen op verschillende manieren betrokken raken bij een laatste, heftige verzetsdaad om de resterende paar hectare oerwoud van het Noord-Amerikaanse continent van de ondergang te redden. Tot in de Hemel is Powers ten voeten uit: een verrassende fusie van natuurwetenschap en literatuur, een monumentale roman over bomen en mensen.

"Een briljante roman over verzet, geweldloosheid en zelfverdediging."

Marjolijn van Heemstra over Tot in de Hemel