Een jaar geleden viel Rusland Oekraïne binnen, het einde van de oorlog is nog niet in zicht. De in Nederland woonachtige Oekraïense theatermaker Anastasiia Liubchenko doet wat ze kan om haar landgenoten te helpen. Brainwash spreekt haar over hoe het afgelopen jaar voor haar is geweest en ze tipt het (prenten)boek De dag dat Oorlog naar Rondo kwam van Andriy Lesiv en Romana Romanyshyn. Onder vrienden van HUMAN verloten we vijf exemplaren.

Doe mee en win het boek

Onder vrienden van HUMAN verloten we vijf exemplaren van De Dag dat Oorlog naar Rondo kwam van Andriy Lesiv en Romana Romanyshyn. Reageer vóór 23 maart 2023 om kans te maken. Helaas deze winactie is afgelopen. Door mee te doen ga je akkoord met de spelvoorwaarden.


Nog geen vriend van HUMAN? Sluit je aan en profiteer van alle voordelen. Weet je niet zeker of je al vriend bent? Controleer het hier.

De Dag dat Oorlog naar Rondo kwam

Stop oorlog: een krachtig pleidooi voor vriendschap en hoop

Danko, Zirka en Fabian leiden een rustig leven in hun stadje Rondo. Het is een betoverende plaats vol vreugde. Zelfs de bloemen zingen er. Tot de dag dat Oorlog komt. De inwoners van Rondo proberen met Oorlog te praten en ze proberen tegen hem te vechten, maar niets lijkt de vernielzucht en de duisternis van Oorlog te kunnen stoppen. Toch lukt het Danko, Zirka, Fabian en hun buren om samen vrede te laten zegevieren. De Dag dat Oorlog naar Rondo kwam schetst een beeld van de duisternis en het leed dat een gewapend conflict veroorzaakt. En van wonden die blijven, lang nadat de oorlog voorbij is. Dit boek is een krachtig pleidooi voor vriendschap en hoop.