April is de Maand van de Filosofie. Deze wordt afgetrapt met Rotterdamse Nacht van de Filosofie. Tijdens de opening neemt HUMANs Stine Jensen samen met Maarten van den Heuvel en Ad Bergsma het fenomeen zelfhulpboeken onder de loep. Vrienden van HUMAN krijgen korting op een kaartje voor de Nacht van de Filosofie. Rotterdam (te) ver? Niet getreurd, je ontvangt als vriend ook korting op de Nacht van de Filosofie in Amsterdam en Tilburg.

Op 1 april presenteert de Rotterdamse Nacht van de Filosofie 2022 het nieuwe boek van David Graeber en David Wengrow. De Franse filosoof Charles Pepin laat deze avond zien dat zelfvertrouwen deels leren is. Paul Verhaeghe presenteert zijn essay over het thema Intieme vreemden. En Stine Jensen geeft een kritische bespreking van zelfhulpboeken. Het hele programma vind je op de website van Arminius.

Voor Brainwash sprak Stine eerder al historicus Maarten van den Heuvel over zelfhulpboeken. Lees hier het interview.

Korting voor vrienden

Vrienden van HUMAN ontvangen 20 procent korting op een kaartje voor de Rotterdamse Nacht van de Filosofie op 1 april en betalen 20 euro. Op de Amsterdamse Nacht van de Filosofie op 2 april en de Tilburgse Nacht van de Filosofie op 22 april krijgen vrienden 28 procent korting en betalen 25 euro voor toegang. Deze actie is helaas afgelopen. 

Nog geen vriend van HUMAN? Meld je aan en profiteer van alle voordelen. Weet je niet zeker of je al vriend bent? Check het hier.

Paul Verhaeghe presenteert tijdens De Nacht van de Filosofie zijn speciaal voor de Maand van de Filosofie geschreven essay over het thema Intieme Vreemden