Hoe geef je het leven zin zonder religie? Stine Jensen doet het met spreuken. Ze verzamelt ze al haar hele leven, en bundelt nu een hoop in de podcast Zin van de Dag. Grote inspiratiebron voor haar is de humanist Erasmus. Ze tipt zijn boek Lof der Zotheid, dat vol staat met citaten van antieke auteurs. Onder vrienden van HUMAN verloten we vijf exemplaren van deze klassieker.

Doe mee en win het boek

Onder vrienden van HUMAN verloten we vijf exemplaren van Lof der Zotheid van Desiderius Erasmus. Reageer vóór 7 maart 2024 om kans te maken. Door mee te doen ga je akkoord met de spelvoorwaarden. Deze winactie is afgelopen.


Nog geen vriend van HUMAN? Sluit je aan en profiteer van alle voordelen

Lof der Zotheid

In zijn satirische Lof der Zotheid laat Desiderius Erasmus de Dwaasheid van alles prijzen wat niet prijzenswaardig is. Deze paradoxale lofrede is uniek omdat de lezer voortdurend op het verkeerde been wordt gezet: moet hij alles serieus nemen of is alles ironie? Geen klassieker uit de wereldliteratuur heeft zo veel generaties aan het denken gezet en geleerd met open blik en gezond verstand de wereld te bezien.

Erasmus van Rotterdam (1466-1536) was een wereldburger en overtuigd humanist. Hij hield zijn publiek het beste uit de oudheid voor, maar wel in het licht van het Christendom.