Als Aaltje van Zweden zwanger is van haar derde, voelt ze dat hij anders is. Haar gevoel wordt bevestigd als Benjamin vijf jaar is en de diagnose autisme en verstandelijke beperking krijgt. Wij spraken Van Zweden over hoe we als samenleving omgaan met kinderen met een handicap en ze tipt het boek Leven met Lidewij van Bert Natter. Onder vrienden van HUMAN verloten we vijf exemplaren.

Doe mee en win het boek

Onder vrienden van HUMAN verloten we vijf exemplaren van Leven met Lidewij van Bert Natter. Reageer vóór 23 februari 2023 om kans te maken. Deze actie is helaas afgelopen. Door mee te doen ga je akkoord met de spelvoorwaarden.


Nog geen vriend van HUMAN? Sluit je aan en profiteer van alle voordelen. Weet je niet zeker of je al vriend bent? Controleer het hier.

Leven met Lidewij

Met haar achttiende verjaardag in het verschiet zal Lidewij voor de wet volwassen worden. Toch blijft ze vanwege een meervoudige beperking in zekere zin altijd een kind dat zich op geheel eigen, unieke wijze ontwikkelt. In Leven met Lidewij schetst Bert Natter een liefdevol portret van zijn dochter. Hij doet een poging de werking van haar brein te doorgronden en haalt herinneringen op aan de tijd dat Lidewij nog thuis woonde. Daarnaast gaat hij op zoek naar hoe er in vroeger tijden werd gedacht over kinderen met een beperking. Gaandeweg probeert hij een antwoord te vinden op de vraag wat een mens eigenlijk een mens maakt.