Schrijver Arnon Grunberg treedt in de voetsporen van wijlen Clairy Polak als presentator van Het Filosofisch Kwintet. HUMAN spreekt hem over zijn motivatie en wat hij verwacht van het komende seizoen. En Grunberg tipt het boek Het Goede Verhaal - Over Fictie, Waarheid en Psychotherapie. Onder vrienden van HUMAN verloten we vijf exemplaren.

Doe mee en win het boek

Onder vrienden van HUMAN verloten we vijf exemplaren van Het Goede Verhaal van J.M. Coetzee en Arabella Kurtz. Reageer vóór 30 mei 2024 om kans te maken. Door mee te doen ga je akkoord met de spelvoorwaarden.


Nog geen vriend van HUMAN? Sluit je aan en profiteer van alle voordelen

Het goede Verhaal

In Het Goede Verhaal gaan Nobelprijswinnaar J.M. Coetzee en psychoanalyticus Arabella Kurtz met elkaar in discussie over psychotherapie en de kunst van het vertellen. De therapeut en de schrijver hebben veel gemeen, zeker wat betreft hun interesse in de psyche van de mens. Welke verhalen verzinnen we voor onszelf om ons verleden te herinneren? Kunnen we onze herinneringen aanpassen om een 'mooier' verhaal te vertellen, of moeten we altijd blijven graven naar 'de diepste waarheid'?