In Op je Gezondheid reizen presentator Nadia Zerouali en verslaggever Elsie Vermeer in twintig afleveringen door een mensenleven. Welke hordes wat betreft je gezondheid kom je tijdens je leven tegen? En wat kunnen we leren van wetenschappers op dit gebied? Het idee voor de podcast begon met het boek De Dieetmythe van Tim Spector. Onder vrienden van HUMAN verloten we vijf exemplaren.

Doe mee en win het boek

Onder vrienden van HUMAN verloten we vijf exemplaren van  De Dieetmythe van Tim Spector. Reageer vóór 8 februari 2024 om kans te maken. Deze actie is afgelopen. Door mee te doen ga je akkoord met de spelvoorwaarden.


Nog geen vriend van HUMAN? Sluit je aan en profiteer van alle voordelen

De Dieetmythe

Waarom werken de meeste diëten niet? Waarom komt de een aan van een bepaald soort eten, en een ander niet? Waarom worden we steeds dikker, ondanks alle voedingsadviezen? De antwoorden zijn veel verrassender – en fascinerender – dan je zou denken. De sleutel tot een goede gezondheid en gewichtsverlies ligt niet in de nieuwste dieetrage of in de eenvoudige mantra ‘minder eten, meer bewegen’, maar in de microben in ons lichaam. Alleen door te begrijpen wat ons eigen persoonlijke microbioom nodig heeft, kunnen we de verwarring rond moderne voeding wegnemen en onze darmen en lichaam gezond krijgen – en houden.

Op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten ontrafelt Tim Spector veelvoorkomende misvattingen over vet, calorieën, vitaminen en voedingsstoffen. Gaandeweg leert hij ons bovendien de zin en onzin op voedingsetiketten te doorzien.

"Een intrigerende en originele kijk op de impact van voedsel op ons lichaam, onderbouwd door baanbrekend onderzoek."

Michael Mosley