We hebben iets moois voor je. Als vriend van HUMAN ontvang je twee interessante ebooks van uitgeverij Das Mag.

Trouwe vrienden mogen we gratis twee ebooks aanbieden van Das Mag: de autobiografie Kindertijd van de grote Deense schrijver Tove Ditlevsen en Een Beter Milieu begint niet bij jezelf van De Groene-redacteur Jaap Tielbeke. Meld je nu hieronder aan om de ebooks te ontvangen!

Helaas, deze actie is afgelopen.

Nog geen vriend van HUMAN? Word vriend en profiteer van alle voordelen. Weet je niet zeker of je al vriend bent? Controleer het hier
 

Kindertijd

"Wonderschoon." - De Volkskrant

Tove groeit op in een volkswijk in Kopenhagen. Ze voelt zich vaak eenzaam: ze heeft niets met de meisjes om haar heen en hun geroddel over jongens. Haar enige vriendin is de onbevreesde roodharige Ruth, met wie ze chocola uit winkels steelt. Maar ook dat wil Tove eigenlijk niet. Liever duikt ze in de paar boeken die ze van haar vader heeft gekregen, en schrijft ze versjes met de mysterieuze woorden die af en toe in haar opwellen.

Tove Ditlevsen (1917–1976) werd jarenlang gezien als een schrijver die niet in de literaire kringen van haar tijd paste. Hoe anders is dat nu: een nieuwe generatie lezers herontdekt wereldwijd het oeuvre van Ditlevsen. Ze wordt nu gezien als een van de grote literaire sterren van Denemarken. 

Een beter milieu begint niet bij jezelf

"Een prikkelend en scherp betoog." - Trouw

We zijn nog niet verloren. In Een Beter Milieu begint niet bij jezelf doorprikt Jaap Tielbeke (1989) de mythes die het huidige klimaatdebat in de greep houden. We staren ons blind op persoonlijke gedragsverandering en technologische innovatie, terwijl echte verandering begint bij de politiek. Het boek laat zien waarom we de ecologische ontwrichting met eenzelfde urgentie als de coronapandemie moeten behandelen. En het toont hoe we duurzamer uit de crisis kunnen komen. Een belangrijk en hoopvol boek, dat ons niet vrijpleit van actie, maar vooral laat zien hoe we de echte verantwoordelijken ter verantwoording kunnen roepen.

Over Das Mag

Das Mag begon in 2011 als literair tijdschrift Das Magazin. Ondertussen zijn ze uitgegroeid tot uitgever, van de boeken van auteurs als Jelle Brandt Corstius, Lize Spit en Maartje Wortel. Meer informatie vind je op de website van Das Mag.