Een dagje aan het strand. Welk boek neem je mee?

Filosoof en boekenwurm Stine Jensen heeft daar wel ideeën over en maakt een keuze voor haar 'sterren'. Ze geeft hen een boek, waardoor zij zelf geraakt werd en waarvan ze denkt dat haar gast, maar ook de kijker, er echt iets aan heeft. Wat volgt is een verfrissende gedachtewisseling met uitzicht op zee. Een ster, een boek, een gesprek - ziehier de ingrediënten van een gloednieuw programma rond Stine Jensen.

Gasten

In haar strandtent bij Wijk aan Zee ontvangt Stine journalist en documentairemaker Fidan Ekiz, cabaretier en radio-dj Claudia de Breij, schrijver en presentator Abdelkader Benali, cabaretier Emilio Guzman, illusionist Hans Klok en presentator en schrijver Tim Hofman. Ze geeft hen van te voren als leidraad voor hun ontmoeting een boek te lezen.

Het leidt tot gesprekken over onderwerpen die niet altijd voor de hand liggen. Zo gaat Stine met Fidan Ekiz in gesprek over de liefde en het maken van keuzes. Emilio Guzman daagt ze uit over mannelijkheid en onzekerheid en met Tim Hofman gaat het over leven en dood.

Zes persoonlijke gesprekken met de voeten in het zand. Een warm en toch verfrissend programma vanaf het strand, om de zomer nog heel even vast te houden.