Know Shit

Kun je je losbreken van het schoonheidsideaal?

Know Shit

Kun je je losbreken van het schoonheidsideaal?

Kun je losbreken van het schoonheidsideaal? In KNOW SHIT vertellen we je elke week hoe je moet omgaan met maatschappelijke shit als pesten, discriminatie, ongelijkheid, vooroordelen en gezondheid. Hoe het echt zit, dus.

Bregje vindt het tegenstrijdig dat iedereen wil voldoen aan het schoonheidsideaal, maar dat aan de andere kant body positivity een trend aan het worden is. Ze vraagt zich dan ook af hoe ze zich kan losbreken van het schoonheidsideaal.

Samen met KNOW SHIT-host Cesar Majorana en trendwatcher Renske Mennen loopt Bregje door de winkelstraat, waar ze wordt geconfronteerd met rondborstige Kim Kardashian-figuren en modellen die eruit zien als kleerhangers. Renske: “Hierdoor krijgen veel mensen het beeld dat dít is waar ze naar moeten streven.”

Ook houden Bregje en Cesar een fotoshoot met plus-size model Lotte van Eijk, die op Instagram een positief rolmodel wil zijn. “Laat je gewicht, acne, lengte of whatever je niet stoppen van je leven leiden. Dat is letterlijk wat ik wil zeggen met mijn foto's.”