Know Shit

Moet ik me schamen voor mijn MBO?

Know Shit

Moet ik me schamen voor mijn MBO?

Moet ik me schamen voor mijn MBO? In KNOW SHIT vertellen we je hoe je moet omgaan met maatschappelijke shit als pesten, discriminatie, ongelijkheid, vooroordelen en gezondheid. Hoe het echt zit, dus.

"Doe jij mbo? Maar je kan toch veel beter?" Dat zijn reacties die Chaimae (18) krijgt wanneer mensen horen dat ze studeert aan het mbo. Samen met Rens Polman zoekt ze in deze KNOW SHIT uit waar al die vooroordelen vandaan komen.

Mbo'ers ervaren veel nadelen ten opzichte van hbo'ers en wo'ers. Tijdens de research voor onze nieuwe video van KNOW SHIT ontdekten we bijvoorbeeld dat mbo-studenten, in tegenstelling tot studenten van hbo en wo, geen korting krijgen bij een Spotify-abonnement! Dat vonden we zo raar, dat we contact zochten met Spotify, om te vragen waarom deze groep wordt buitengesloten. Een reactie geven bleek moeilijk.

We belden, spraken met chatbots en mailden met Spotify-mensen, maar kregen geen antwoord op onze vraag. Uiteindelijk kregen we Wilbert Mutsaers, hoofd Benelux van Spotify, aan de telefoon. Hij wilde geen officiële verklaring naar buiten brengen over waarom mb'-ers geen korting krijgen bij Spotify, maar kon wel vertellen dat ze as we speak bezig zijn met deze kwestie. Natuurlijk met het gegeven in het achterhoofd dat mbo-ers vanaf schooljaar 20/21 officieel wél bestempeld worden als studenten. Wordt vervolgd dus.