WereldHumaniseRadio vanuit Desmet

WereldHumaniseRadio vanuit Desmet

 
 
WERELDHUMANISMEDAG 2013: Feestelijk radioprogramma rechtstreeks vanuit Café Desmet in Amsterdam over succesvolle humanistische projecten en over ‘raddraaiers’: inspirerende vrije denkers, humanisten, dwars en niet bang voor risico of gevaar. Presentatie: Theodor Holman. Reacties via twitter: #Wereldhumanismedag
 
20.00-21.00 uur
Bert Janssens, directeur HUMAN geeft het startschot voor de campagne investeerinhuman.nl om van omroep HUMAN na 2016 een ledenomroep te maken en legt uit waarom dat nodig is.
Gerardjan Rijnders, regisseur portretteert raddraaier Anton Tsjechov (1860-1904),Russisch schrijver van toneelstukken en korte verhalen. Tsjechov was een groot psycholoog, met oog voor menselijke conflicten en dilemma’s.
Nelleke Noordervliet, schrijfster portretteert raddraaier Daniel Cohn-Bendit (1945), Frans-Duitse publicist en fractievoorzitter van De Groenen in het Europees Parlement. Cohn-Bendit was samen met Rudi Dutschke leider van de studentenprotest in Parijs 1968.
Hugo Houtgast, Humanistisch Raadsman bij het Ministerie van Defensie, voor de Koninklijke Marine. Hij komt vertellen over de buitenlandse missies die hij meemaakt en legt uit wat hij daar precies doet. De nadruk zal liggen op anti-piraterijmissies.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
21.00-22.00 uur
Stephan Sanders, schrijver portretteert raddraaier Renate Rubinstein (1929-1990), schrijfster en columniste van ondogmatische columns en polemieken in o.a. Vrij Nederland.
Maarten van Buuren, filosoof portretteert raddraaier M