OBA Live

OBA Live

Hoofdgast is Esmeralda van Boon, Arabiste en Midden-Oosten journaliste naar aanleiding van haar boek: Vertrouw op Allah, maar bind wel je kameel vast. Belevenissen van een journaliste in het midden-Oosten. Van Boon zette in 2006 in Cairo een mediakantoor op, en deed verslag voor o.a. Nieuwsuur, VPRO, NRC en de NOS over de situatie vanaf het Tahrirplein.
 
Jhim Lamoree bespreekt de tentoonstelling ‘Black Box/Chambre Noire’ van de Zuid-Afrikaanse kunstenaar William Kentridge in het Joods Historisch Museum.Daarnaast een korte maandelijkse observatie van Jhim 'Wat is er aan de hand in de stad?' Vandaag: het Amsterdamse Museumplein leeft weer op nu het Stedelijk heropend is. Jhim Lamoree is publicist, curator en kunsthistoricus
 
Panelgesprek over Compromis Rutte-2 en over Moskee-internaten.Met Stephan Sanders, columnist bij Vrij Nederland en Nausicaa Marbe, columniste bij de Volkskrant. Vandaag komen alternatieven voor het zorgpremieplan op tafel, hoewel Rutte en Samsom zo lang mogelijk hebben vermeden om met een compromis te komen. Hoe zwaar gewond' is Rutte-2? Overleeft het kabinet dinsdag het debat met de Tweede Kamer?En tweede onderwerp: Dit weekend waren er schokkende onthullingen in NRC over strenge moskee-internaten. Zo'n 3000 kinderen wonen daar na schooltijd en krijgen een strenge islamitische opvoeding.  Geen gemeente of andere overheid houdt hierop toezicht. Niemand controleert of de kinderen goed worden behandeld, gezond zijn of bijvoorbeeld wel eens buiten mogen spelen. Gemeentebestuur en moskee zijn vaak zo nauw met elkaar verweven dat niemand ingrijpt. Hoe kan dit blijven bestaan?