Het Filosofisch Kwintet Radio

Het Filosofisch Kwintet Radio

Het Filosofisch Kwintet Radio komt zondag 24 maart rechtstreeks uit Café Desmet in Amsterdam.
Thema:  'Het idee man/vrouw' Wat is een echte man, wanneer ben je een echte vrouw? De 'transitie' van Maxim Februari van vrouw naar man heeft de afgelopen weken veel media-aandacht gekregen en veel vragen opgeroepen.Wat is eigenlijk 'mannelijkheid'? En wanneer kunnen we spreken van een 'echte' vrouw?  Wanneer is het vervelend als iemand je op je sekse aanspreekt? In hoeverre wordt dat gevoel  bepaald door het lichaam waarin je zit?
Presentator Wim Brands en filosoof Ad Verbrugge praten hierover met wetenschapsjournaliste Asha ten Broeke. Welke filosofen spreken zich over het thema uit enwelke hardnekkige misverstanden bestaan erover?Filmjournalist Gawie Keyser  beschrijft filmscènes waarin gespeeld wordt met man-/vrouwbeelden. Ook laat hij zien hoe mannelijke en vrouwelijke rolmodellen in de loop van de tijd zijn veranderd.
Het Filosofisch Kwintet Radio is een samenwerking van HUMAN, VPRO en Brandstof. Publiek wordt aangemoedigd mee te doen aan de discussies  - via http://Facebook.com/filokwintet en http://www.twitter  #ManVrouw en ‘live’ vanuit de zaal in Café Desmet. Mirella van Markus verzamelt alle berichten en legt ze voor aan de deelnemers aan het gesprek. Speciale gast  Asha ten Broeke publiceerde ‘Het idee M/V, Ontmaskering van een hardnekkig denkbeeld’. Uitgegeven bij MavenPublishing.nl.