OBA Live

OBA Live

Hoofdgast is Peter Westbroek over zijn boek ‘De ontdekking van de aarde’.  Volgens Westbroek heeft de eerste maanlanding een grote omwenteling veroorzaakt in ons wereldbeeld, omdat de mens voor het eerst van een afstand naar de aarde kon kijken. Allerlei disciplines gingen samenwerken om een samenhangend beeld over de aarde te kunnen schetsen. Volgens hem kan dit voor nieuwe inzichten en ook oplossingen zorgen voor klimaatverandering, oprakende grondstoffen, globalisering en overbevolking. Peter Westbroek is emeritus hoogleraar geologie en heeft actief deelgenomen aan de totstandkoming van de nieuwe aardwetenschap ‘Earth system science’. Meer informatie over Westbroek kklik hier. Meer informatie over het boek klik hier (uitgegeven door uitgeverij Balans)
Max Pam met zijn rubriek Ketter en Geest met berichten die voor goddelozen, humanisten en atheïsten van belang zijn.
Panelgesprek over politieke hoogte- en dieptepunten van 2012. Met o.a. de consequenties van de  val van het kabinet Rutte 1, het initiatief van G500, de groep politiek geïnteresseerde jongeren, de verrassende verkiezingsuitslag en nieuwe politieke verhoudingen. Met Martin Sommer, politiek redacteur bij de Volkskrant en Sywert van Lienden, politiek commentator.
ATTENTIE! laatste rechtstreekse uitzending vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam voor 2012. Vanaf maandag 24 december tot en met vrijdag 11 januari hoort u 'De Winter van OBA Live' met nieuwe vooraf opgenomen gesprekken.  Met nieuwe -vooraf opgenomen gesprekken met oa. Boris Dittrich,Maarten Keulemans, Martin Sommer e.v.a. Eerste rechtstreekse uitzending uit de OBA is op maandag 7 januari elke werkdag van 1900-2000 uur.