Will

Will is de bevlogen directeur van Doras: de officiële schuldhulpverlening instantie van Amsterdam Noord. In de hulpverlening is de uitval hoog en dus probeert ze haar personeel meer ambitie bij te brengen. Wat haar misschien het meest steekt is de armoede die van generatie op generatie wordt doorgegeven. Is het überhaupt mogelijk om het tij te keren? Kan je van een dubbeltje wel een kwartje worden in ons land?

Wanneer ze op een dag ontdekt dat er in Noord een gezin met kleine kinderen is uitgezet – het gezin van Ron & Ramona – is Will geschokt. De dag daarvoor heeft ze op een bijeenkomst gepleit dat er geen gezinnen met kinderen meer mogen worden uitgezet. In een spoedvergadering zegt ze toe dat ze uiterste best zal doen om het gezin te helpen. In ruil daarvoor moet het gezin onder bewind. En laat dat nou net een probleem zijn voor het gezin.

Toen ze begon bij Doras dacht Will nog dat iets als schulden haar nooit zouden kunnen overkomen, maar inmiddels ziet ze dat pech ook een steeds grotere rol speelt en dat schulden mensen diepe problemen geven. Er is een steeds grotere groep dubbeltjes. En dat is een groot gevaar voor de samenleving.