Dennis

Dennis is de eigenaar van de oudste dierenwinkel uit Amsterdam Noord. Hij weet alles van kwaaltjes, voeding en huisdieren, maar een winkeltje runnen vraagt tegenwoordig ook om andere kwaliteiten. Internet, glanzende flyers en fancy producten: het is allemaal niks voor Dennis, die samen met zijn vader elke dag in de winkel staat. Hij is aardig voor zijn klanten, geeft ze tips over hoe ze gratis luizen kunnen bestrijden (“azijn werkt net zo goed als deze dure spray hoor mevrouw”) en matst zijn arme buurtbewoners graag met een rekening.

Ook tegen de deurwaarders en geldeisers is Dennis altijd vriendelijk. Want meer nog dan buurtbewoners lopen zij bij hem de deur plat. Zijn telefoon rinkelt voortdurend met slecht nieuws. De stapels met rekeningen, de eindeloze stroom aan boetes en incassokosten: soms maakt het Dennis moedeloos en depressief. Al zijn energie gaat zitten in het tevreden houden van zijn schuldeisers. Door zijn goede wil en kleine betalingen matsen de deurwaarders hem voortdurend. Toch hangt uiteindelijk ook bij hem ontruiming boven zijn hoofd….

Zes dagen per week staat hij manmoedig in zijn winkel. Maar de zondag is voor zijn hobby: de duivensport. Na een lange week hard werken zijn de duiffies zijn troost en ontspanning. Fluitend maakt hij de hokken schoon en spreekt ze bemoedigend toe. Hij vliegt mee met grote wedstrijden en wie weet zit er een echte winnaar tussen. Dat kan zomaar 100.000 euro opleveren en dan zijn al zijn zorgen verdwenen. Dennis droomt van zo’n topduif, want wie weet is het zijn lot uit de loterij.