In het tweede seizoen van Over Kleur Gesproken gaan witte makers en makers van kleur uit de Nederlandse televisie- en filmindustrie met elkaar in gesprek. Aan de hand van fragmenten uit recente Nederlandse films en series vinden respectvolle uitwisselingen plaats over waar zij persoonlijk tegenaan lopen en hoe dat voor de ander is. De gesprekken gaan expliciet over kleur en representatie. Wat maakt de één mee, wat de ander niet meemaakt en wat doet dat met de ander? Samen proberen ze te ontdekken hoe ze de disbalans kunnen veranderen.

Daniël Kolf x Jacob Derwig

aflevering 1

Acteur Daniël Kolf (De Libi, Follow the Soa) neemt een fragment uit de film De Oost mee, die hij samen met acteur Jacob Derwig (De verschrikkelijke jaren tachtig, Klem) wil bekijken. Want hoewel verandering zichtbaar is op televisie en in de bioscoop, zijn we er nog lang niet, aldus Dani�l. Samen met Jacob kijken ze wat al goed gaat en hoe structurele veranderingen kunnen worden bewerkstelligd en hoe ze elkaar daar bij kunnen helpen. 

Manju Reijmer x Pieter Bart Korthuis

aflevering 2

In deze aflevering zitten twee scenarioschrijvers tegenover elkaar. Manju Reijmer (Zina, Vakkenvullers) vertelt aan Pieter-Bart Korthuis (Dirty Lines, Vechtershart) dat hij vandaag de dag minder schrijft en zich meer richt op zijn werk als commisioning editor bij Videoland en dat dit alles te maken heeft met de ongelijkheid op televisie en in film en de blokkades die mensen van kleur nog altijd opgeworpen zien. Samen kijken ze naar een fragment uit Meskina, een film waarbij Manju klappend op de bank zat.

Hui-Hui Pan x Jennifer Hoffman

aflevering 3

Nadat Jennifer Hoffman (Deep Shit, Luizenmoeder) en Hui-Hui Pan (PAC) samen naar een fragment van Rundfunk hebben gekeken, ontstaat een eerlijk en open gesprek over het belang van representatie op televisie en waarom het zo van belang is dat mensen van kleur zichzelf terugzien op televisie. Daarnaast praten ze over stereotypes en karikaturen en dat die niet per definitie fout zijn, maar dat een maker dan ook verplicht is om verder te denken.

Susanne Groen x Michiel van Jaarsveld

aflevering 4

In haar gesprek met actrice en casting director Dewi Reijs (Buurt Tories, Anne+) vertelt producent Annemieke van Vliet (Forever Rich, Mocro Maffia) dat zij in haar carriere een bewustwordingsproces heeft meegemaakt en dat ze bepaalde keuzes met de kennis van nu nooit meer zou maken. Samen praten ze over het lef dat soms ontbreekt bij het casten en schrijven van bepaalde rollen en keuzes die aan de hand daarvan worden gemaakt.

Dewi Reijs x Annemieke van Vliet

aflevering 5

In haar gesprek met actrice en casting director Dewi Reijs (Buurt Tories, Anne+) vertelt producent Annemieke van Vliet (Forever Rich, Mocro Maffia) dat zij in haar carrière een bewustwordingsproces heeft meegemaakt en dat ze bepaalde keuzes met de kennis van nu nooit meer zou maken. Samen praten ze over het lef dat soms ontbreekt bij het casten en schrijven van bepaalde rollen en keuzes die aan de hand daarvan worden gemaakt.

Nederlands Film Festival

Op 23 september presenteert het NFF de zogeheten NFF Conferentie, waar de Nederlandse av-industrie samenkomt en diverse onderwerpen behandelen. Van 13:30 tot 14:30 schuiven onder andere Manoushka Zeegelaar Breeveld en Iraida Markus-Meerzorg van het initiatief KLEUR aan bij het onderdeel: 'Representation, let's do better!', waar Over Kleur gesproken ook aan bod komt. Daarnaast zullen de vijf video's via schermen te zien zijn op het festival.