"Ik ben politiek activist, campagnevoerder en blogger. Ik ben actief als woordvoerder voor Fitnah - Movement for Women's Liberation, Equal Rights Now, One Law for All Campaign against Sharia Law in Britain en de Council of Ex-Muslims of Britain.

Daarnaast ben ik gastvrouw van Bread and Roses, een wekelijks televisieprogramma in het Perzisch en Engels dat in Iran en het Midden-Oosten wordt uitgezonden door New Channel TV.

Ik ben geboren in Teheran, maar heb Iran in 1980 samen met mijn familie verlaten, na de oprichting van de Islamitische Republiek. Daarna heb ik India en het Verenigd Koninkrijk gewoond, en me uiteindelijk in de Verenigde Staten gevestigd.

Na de middelbare school vertrok ik naar Soedan om Ethiopische vluchtelingen te helpen. Halverwege mijn verblijf kwam daar een islamitische regering aan de macht. Ik werd door de overheid bedreigd omdat ik een clandestiene mensenrechtenorganisatie zou hebben opgericht. Mijn werkgever heeft me toen voor mijn eigen veiligheid teruggehaald.

In de Verenigde Staten was ik onder andere directeur van de International Federation of Iranian Refugees. Ik voerde campagne namens duizenden Iraanse asielzoekers en vluchtelingen, waarbij in veel gevallen hun uitzetting is voorkomen. Zo ook de deportatie van meer dan 1.000 vluchtelingen uit Nederland. Daarbij trad ik op als spreker tijdens een parlementaire vergadering over deze kwestie.

Ik ben verslaggever en televisiemaker over mensenrechten, cultureel relativisme, secularisme, religie, de politieke Islam en tal van andere gerelateerde onderwerpen. De huidige heropleving van de islam heeft de belangstelling voor mijn werk vergroot.”