Podcast waarin Nathan de Vries zoekt naar nuance over diversiteit en racisme met o.a. Natasja Gibbs en Kiza Magendane

Is er nog ruimte voor nuance in het gesprek over diversiteit, racisme en inclusie? Sinds de Black Lives Matter-beweging voet aan de grond kreeg in Nederland, werd deze vraag steeds luider in het hoofd van Nathan de Vries (29), mediamaker uit Groningen met Ghanese roots. Nathan worstelt met het feit dat hij zich ‘gewoon Nathan’ voelt. In de zesdelige podcastserie Niet zo Zwart-wit onderzoekt hij met gasten als Natasja Gibbs, Glodi Lugungu, Kiza Magendane, en zijn eigen moeder hoe je hierover in gesprek moet.

Nathan en zijn moeder.

Nathan ziet het gesprek rondom diversiteit, racisme en inclusie vaak ontsporen en mensen steeds verder van elkaar verwijderd raken: het is zwart of wit. Nathan worstelt met vragen als: mag je twijfelen of het niet weten? Hoe doe je het goed en is dat überhaupt mogelijk? In de podcastserie onderzoekt hij hoe racisme zijn eigen leven beïnvloedt en hoe we het gesprek over racisme en inclusie met elkaar kunnen blijven aangaan.

Per aflevering onderzoekt hij met gasten als stadsdichter van Groningen Myron Hamming, acteur Tarikh Janssen, presentator Natasja Gibbs, cabaretier Glodi Lugungu en schrijver Kiza Magendane antwoord op een centrale vraag.