Medialogica

Aanrijding of aanslag?

Een auto die op mensen inrijdt, dat is eerder gezien. In Nice, Stockholm en een week daarvoor nog in Londen. Is dit een aanslag?

Nee, zegt de Amsterdamse politie, de man is diabetespatiënt en onwel geworden. Maar er zijn ook twijfels. Waarom dat roekeloze rijgedrag en waarom zijn er toch geen camerabeelden? Als later blijkt dat de chauffeur van Marokkaanse afkomst is, wordt het vermoeden dat er meer aan de hand is versterkt. In Medialogica een reconstructie: Wat gebeurde er op die dag in Amsterdam. Hoe gingen overheid, media en de burger daarmee om? En wat doet de angst voor terreur met ons?

Geen tijd wel nieuwsgierig? Bekijk hieronder Medialogica Kort in vier minuten.

Door Paul Ruigrok (regie), Judith Konijn en Laura Klompenhouwer (research). Medialogica is een programma van Human en VPRO

Lekkende agent ontslagen

AT5 meldt 31 augustus 2018 dat de politiemedewerker die lekte naar GeenStijl na onderzoek is ontslagen. De agent werd in augustus 2017 aangehouden op verdenking van het schenden van het ambtsgeheim. Lees het hele verhaal bij AT5.

Medialogica in de klas

Medialogica vroeg jonge studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht of zij in complotten geloven. Aan de hand van Aanrijding of Aanslag gingen hoofdredacteur Marc Josten en redacteur Rowan Olierook het gesprek aan.