Op vakantie naar Zuid-Frankrijk ontdekken drie meiden van 14 jaar de liefde en krijgen de kans om te ontdekken wie ze willen zijn.

Vanaf 25 augustus elke zondag om 17:30 uur op NPO Zapp

Malak, Celia en Jae zijn 14 jaar. Ze reizen met hun families naar een camping in Zuid-Frankrijk. Malak met haar moeder, Celia met haar ouders en kleine broer en Jae met haar broertjes en de nieuwe man van haar moeder. Alle drie zijn ze maar half aanwezig bij hun families en verkeren voornamelijk in hun eigen wereld.

Malak wil de liefde ontdekken. Ze wil weten hoe echte pure ware liefde voelt. Celia heeft liefde. En denkt de hele dag alleen maar aan hem. Dat ze voor elkaar bestemd zijn, weet ze zeker. De wereld om haar heen heeft twijfels over haar relatie, maar zij laat zich niet gek maken. Ook al is hij heel vaak onbereikbaar. Jae verkeert in haar onlinewereld. Snapchat, Insta, TikTok. Contact in het echt hoeft niet per se want liefde kan ook digitaal zijn, daar kun je immers pas echt jezelf zijn.

De camping is een mini-universum waar de meiden urenlang even helemaal op zichzelf kunnen zijn. Ze krijgen een kans om alles te zijn wat ze maar willen. Wat kiezen ze dan? Hoeveel keuze heb je eigenlijk over wie je bent als je veertien bent? Hoe beïnvloedt de onlinewereld en de mobiele telefoon die keuzes? Is liefde echt zoals het verbeeld wordt of is het allemaal fantasie?

Liefjes is een documentaireserie geregisseerd door Natalie Bruijns en Anneke de Lind van Wijngaarden.

‘Liefjes’ laat de vakantie van drie jonge meisjes zien, zonder te oordelen. Hun eerste liefdes, hun ongemakkelijkheid, hun soms pijnlijke band met hun mobiele telefoon.

Recensie NRC | ★★★★☆

[..] een mooi, veelzijdig generatieportret” - “Liefjes biedt een oprechte, tijdsgebonden en tegelijk tijdloze schets van een prille, complexe levensfase.

Recensie De Volkskrant | ★★★★☆

Liefjes komt erg dicht bij de belevingswereld van hedendaagse jongeren die als het ware vergroeid zijn met hun smartphones.

Recensie Trouw | ★★★★☆