De Theodor Award is een jaarlijkse terugkerende bekroning voor een uitzonderlijke kunstenaar, een bijzondere wetenschapper of een morele raddraaier.

Winnaars van de Theodor Award 2014

De Theodor Award, jaarlijks uitgereikt door OBA Live-presentator Theodor Holman, gaat dit jaar naar Michiel Lieuwma en Kasper C. Jansen, makers van de 'De Snijtafel'. Vrijdag zijn ze hoofdgast in OBA Live.

Lieuwma en Jansen zijn makers van ‘De Snijtafel’. Zij ontleden in korte vlijmscherpe filmpjes televisieprogramma’s en songteksten. Aanvankelijk verspreidden ze die filmpjes alleen via YouTube, maar sinds kort werken ze samen met de internetafdeling van de VPRO. Inmiddels fileerden zij fragmenten uit o.a. ‘De Wereld draait door’ en ‘Koefnoen’ en liedjes van Marco Borsato en Guus Meeuwis. De Theodor Award die zij voor hun werk ontvangen bestaat uit een interview, een zilveren bokaal , champagne en een laudatio uitgesproken door publicist en bewonderaar Gijs Groenteman.
Voor een overzicht van het werk van ‘De Snijtafel’

De Theodor Award is een jaarlijkse terugkerende bekroning voor een uitzonderlijke kunstenaar, een bijzondere wetenschapper of een morele raddraaier. De winnaar wordt gekozen door de redactie van OBA live, waarbij presentator Theodor Holman het laatste woord heeft. Eerdere winnaars waren Jelle Brandt Corstius (2009), regisseur Mijke de Jong en actrice Samira Maas (2010), Maartje Duin en Katinka Baehr (2011), Judit Neurink (2012) en hoogleraar cardiologie voor vrouwen Angela Maas (2013).

Uitzending OBA Live 27 juni 2014, 19.00-20.00 uur op Radio 5