Er zijn nog een paar dagen, tot twintig december, om mede te bepalen de grootste filosofen van dit moment zijn. De uitdagingen van dit technocratische tijdperk zijn te groot om alleen aan de politiek over te laten. Daarom willen Human, Filosofie Magazine, Hivos en ISVW in april 2014 de acht grootste denkers ter wereld naar Nederland halen voor de G8 van de Filosofie.

"Er zijn topconferenties van politici, klimaatwetenschappers en kernfysici, maar waarom niet van filosofen?" vraagt Daan Roovers, hoofdredacteur bij Filosofie Magazine zich af. In een tijd waar snelheid, virtualiteit en daadkracht voorop staan, is er behoefte aan een G8 van de Filosofie. Naast daadkracht is er denkkracht nodig en die bereik je door acht van de grootste denkers van deze tijd samen te laten komen en te laten praten over belangrijke kwesties. Over zaken als economie en politiek, duurzaamheid en milieu, over de rol van ethiek, geluk of educatie en het persoonlijke leven.

Tot en met vrijdag 20 december heeft u kans om uw stempel te drukken op dit unieke evenement. Dat doet u door op investeerinfilosofie.nl op uw top acht van filosofen te stemmen en voor € 12,50 lid te worden van omroep Human. Want zonder uw hulp geen Human en geen G8 van de Filosofie.

Foto door 
Keith Ivey