Amerikaanse prijs voor The Happy Sad Route (and a comedian)

De documentaire The Happy Sad Route (and a Comedian) is afgelopen weekeinde in New York bekroond met de juryprijs voor beste film tijdens het Friars Club Comedy Film Festival.

The Happy Sad Route (and a Comedian), geregisseerd door Linda Hakeboom, is een persoonlijke roadmovie waarin de Nederlandse comedian Jan Jaap van der Wal door voormalig Joegoslavië reist. Van der Wal bezoekt Kroatië, Servië en Bosnië om zijn collega's te ontmoeten en om er zelf op te treden. Aan de hand van de strijd om het bestaan en het slechten van taboes die de komieken in de Balkan voeren, onderzoekt hij zijn eigen twijfels over een toekomst als stand-up comedian in Nederland.
 
Uit het juryrapport: "The jury was in complete agreement that the film worked on all levels and is a terrific achievement that demanded to be recognized with the top award."
 
Het Friars Club Comedy Film Festival (FCCFF) stimuleert jonge comedyfilmmakers en geeft hen de kans hun film te laten zien aan vooraanstaande comedians en mensen uit de entertainmentindustrie. De Friars Club is een honderdjarige club van entertainers en comedians, gevestigd in New York. Lid zijn o.a. Billy Crystal, Whoopi Goldberg en Jerry Seinfeld.
 
The Happy Sad Route (and a Comedian) ging afgelopen jaar in première tijdens het IDFA en werd uitgezonden in de serie ‘De Magie van Kunst’ (Human/NTR). De film is geproduceerd door Het Station.