De Waanzinnige Boomhut van 13 Verdiepingen van Meneer Monster is zaterdagochtend 15 september tijdens de uitzending van Zapp Live uitgeroepen tot beste voorstelling van het afgelopen seizoen.

NPO Zapp-presentator Klaas van Kruistum reikte de prijs uit samen met de kinderjury van de Zapp Theaterprijs. Door het hele land konden kinderen het afgelopen jaar stemmen op hun favoriete voorstelling. Uit de vijf meest geliefde producties koos een jury van negen theaterliefhebbers, in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar, de winnaar. Sinds seizoen 2017/2018 is Human mediapartner van de Zapp Theaterprijs die dit jaar voor de achtste keer werd uitgereikt.

De kinderjury bekroonde De Waanzinnige Boomhut van 13 Verdiepingen vanwege de originele manier van spelen en vertellen, de bizarre en chaotische humor, het prachtige decor, maar ook omdat de makers laten zien wat je allemaal kunt met fantasie. 'Ze maakten van iets simpels iets héél erg spectaculairs.' 

De andere genomineerden waren Beauty en het Beest (Maas theater en dans), Het vijfde couplet (VET Kindercabaret), Schoppen (BonteHond in coproductie met DOX) en Woestijnjasmijntjes (George & Eran Producties in coproductie met de Toneelmakerij).

Dit jaar vindt voor het eerst, aansluitend op de uitzending, een speciaal programma plaats rondom de vijf genomineerde voorstellingen van de Zapp Theaterprijs. Op NTF Jong gaan acteurs van De Vloer Op Jr.*) onder leiding van spelleider Fabian Jansen aan de slag met de thema’s uit de genoemde producties. De juryleden lichten toe waarom precies déze voorstellingen zo goed waren. Het volledige juryrapport is bij dit bericht gevoegd.

Over de winnaar
De Waanzinnige Boomhut van 13 Verdiepingen  gaat over Andy en Terry die gevraagd worden om een voorstelling over hun boomhut te maken. Het is gebaseerd op het razend populaire gelijknamige boek van Andy Griffiths. Meneer Monster heeft de bestseller omgetoverd tot een theatervoorstelling vol krankzinnige humor en magische kunstgrepen.

Over Human en de Zapp Theaterprijs
Human is met programma’s als De Vloer Op en De Vloer Op Jr.  al jarenlang dé omroep als het gaat om (jeugd)theater. Met de Zapp Theaterprijs, de publieksprijs voor jeugdtheater, stimuleren ze samen met initiatiefnemer Stichting Kijkuit aandacht voor jeugdtheater.

De Zapp Theaterprijs is dé publieksprijs voor jeugdtheater. Op zapp.nl/theaterprijsstemmen kinderen op hun favoriete voorstelling, waarna de kinderjury uit de best beoordeelde voorstellingen de winnaar kiest. Om tot dit oordeel te komen bekijkt de kinderjury gedurende het jaar zoveel mogelijk deelnemende producties. De Zapp Theaterprijs wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten (NAPK).

*) Uitzendingen van De Vloer Op Jr. (Human) t/m 11 november op zondag rond 12.35 uur bij Zapp op NPO 3.