Door het hele land hebben kinderen het afgelopen theaterseizoen gestemd op hun favoriete voorstellingen. De vijf voorstellingen die gemiddeld het beste beoordeeld zijn, maken kans op de Zapp Theaterprijs 2018.

Welke van deze voorstellingen uiteindelijk wint, wordt bepaald door een kinderjury bestaande uit negen kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Zij maken de uiteindelijke winnaar in september samen met Zappers Klaas van Kruistum en Saskia Weerstand bekend in het televisieprogramma Zapp Live.

De genomineerden voor de Zapp Theaterprijs 2018 zijn:
Beauty en het Beest (Maas)
De Waanzinnige Boomhut van 13 Verdiepingen (Meneer Monster)
Het vijfde couplet (VET Kindercabaret)
Schoppen (BonteHond/DOX)
Woestijnjasmijntjes (George & Eran Producties in coproductie met de Toneelmakerij)
 
Alle genomineerde gezelschappen zijn in de afgelopen dagen verrast door de kinderjury. Zij komen in de zomer bij elkaar om tijdens een geheime vergadering, onder leiding van theater-recensent Annette Embrechts, te bepalen welke voorstelling de Zapp Theaterprijs 2018 wint.

Over Human en de Zapp Theaterprijs

De Zapp Theaterprijs is dé publieksprijs voor jeugdtheater. Op www.zapp.nl/theaterprijs stemmen kinderen op hun favoriete voorstelling, waarna de kinderjury uit de best beoordeelde voorstellingen de winnaar kiest. Om tot dit oordeel te komen bekijkt de kinderjury gedurende het jaar zoveel mogelijk deelnemende voorstellingen.

Human is met programma’s als De Vloer Op en De Vloer op jr. al jarenlang dé omroep als het gaat om (jeugd)theater. Met de Zapp Theaterprijs stimuleren ze samen met initiatiefnemer Stichting Kijkuit aandacht voor jeugdtheater.

De vijf genomineerde voorstellingen zijn afkomstig uit het theaterseizoen van 2017/2018.
Voor meer informatie over de genomineerde voorstellingen: www.zapp.nl/theaterprijs