Op Lowlands vertelde Laurens Knoop, de oprichter van The School of Life, hoe je zelf je eigen meesterschap kan ontdekken. Benieuwd naar meer van Laurens Knoop? Bekijk het hier.

Wat kun je leren van de grootste denkers aller tijden? Dit vroeg Laurens Knoop zich af. Hij nam Benjamin Franklin, Marie Curie en Johann Wolfgang von Goethe op Lowlands onder de loep en keek hoe zij hun expertise vonden. En welke obstakels overwonnen zij om hun talenten tot uiting te laten komen? 

Bij Human hield Knoop een vlammend betoog over hoe je je creativieit kan behouden en hij was te gast in Brainwash Radio.

Over creativiteit

Volgens Knoop is je kinderlijke creativiteit belangrijk. Dat leerde de Duitse wetenschapper, filosoof en schrijver Goethe hem. Goethe bracht de verwondering terug in zijn leven. Hij leerde Knoop hoe hij de kinderlijke nieuwsgierigheid, die we in de loop van ons leven zo vaak verliezen, kunnen vasthouden. Kijk hier zijn bruisende talk over zijn oude en toch nieuwe vriend Goethe en over hoe je de kinderlijke verwondering, creativiteit en nieuwsgierigheid weer terugvindt in jezelf.

Over het gevecht van de eeuw

Het 'gevecht van de eeuw' dit weekend is gewonnen door de Amerikaanse bokser Floyd 'Money' Mayweather. Toch beheerst hij het ware meesterschap niet, betoogt Laurens Knoop in Brainwash RadioLaurens Knoop studeerde af aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en heeft een achtergrond als managementconsultant en onderzoeker. Hij is oprichter en algemeen directeur van The School of Life in Nederland. Daarvoor stichtte hij Stichting Brandstof, een creatief conceptbureau voor inhoudelijke filosofieprogramma’s.