In samenwerking met VPRO lanceert Human Trees, het nieuwe platform voor interactieve onderzoeksjournalistiek.

Via de app kunnen gebruikers luisteren naar de podcast van drie jonge journalisten, Meike van Roosmalen, Tessa de Vries en Volkan Duvan, die wekelijks reportages maken over thema’s als privacy, studieschuld en burn-out. 

Trees is gemaakt voor jongvolwassenen, vertelt eindredacteur Hansje van de Beek eind maart aan het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek: ‘Onze onderwerpen gaan over de levensfase tussen het op kamers gaan en je eerste kind krijgen, dus ruwweg tussen de 20 en 35 jaar. Het fenomeen burn-out speelt bijvoorbeeld heel erg in die groep. Iedereen kent wel iemand die burn-outklachten heeft gehad. Maar als je er in de kroeg over praat, dan weet bijna niemand wat een burn-out precies is. Daarom zoeken we dat bij Trees uit.’

Het publiek speelt een belangrijke rol in het journalistieke proces van Trees. Luisteraars worden in de uitzendingen opgeroepen om suggesties te doen voor research en de presentatoren vragen aan hen  welke vragen ze moeten stellen in de onderzoeken. Via de app kan het publiek gemakkelijk een tekst- of audiobijdrage insturen.

Download de app

Luister naar de verhalen via de site of de podcast, of beter nog luister en doe mee via de Trees app.


Get it on Google Play