Op Lowlands hield antropoloog Jitske Kramer een talk over groepen en tribes. Benieuwd naar meer? Bekijk hier haar Brainwash Talk.

Wat maakt dat een groep werkt of niet? Hoe kan eenheid ontstaan tussen verschillende mensen? Antropoloog Jitske Kramer en co-auteur van de bestseller De Corporate Tribe. Op Lowlands gaf ze aan de hand van muziekfragmenten een nieuw perspectief op de verschillende ritmes in alle tribes waarvan jij dagelijks deel uitmaakt. Of het nu gaat om je vrienden, je werk of je familie.

Naast antropoloog is Kramer ook spreker, ondernemer, facilitator en auteur. Dat ze een ervaren spreker is liet Kramer zien in haar inspirerende betoog bij Brainwash Talks over groepen en tribes en de verbinding waar we, volgens haar, meer naar moeten streven.

Brainwash Talks

'Mensen geven samen orde en betekenis aan de chaos van de wereld en als heel veel mensen hetzelfde vinden wordt het waar.' Hoe verschillend we ook zijn, toch kunnen we samenleven. Antropoloog Margaret Mead heeft met haar onderzoek overal ter wereld het zelfbeeld van de westerse mens radicaal veranderd. Ook dat van Kramer. Zij houdt een vlammend pleidooi voor verbinding.