Ook dit jaar ontfermt 3FM zich over de duizenden jongeren die voor hun eindexamen staan. X-Lab volgt acht van zulke eindexamenkandidaten op weg naar één van de allereerste beslissende momenten in een mensenleven.

Dit zijn ze dan, onze acht helden van de allereerste editie van X-Lab, een project van Human in het kader van 3FM Eindexamen. Bekijk hier de profielen van Hannah, Quincy, Sherin, Marleen, Jaïr, Noah, Dione en Delano. Acht totaal verschillende tieners met sowieso één gemeenschappelijke deler: het eindexamen van 2016.

'Wat wil ik eigenlijk?'
Keuzes, twijfels, dromen en de stress die daarmee gepaard gaat. In een eindexamenjaar komt dat alles voor het eerst echt helder voor het voetlicht. Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik eigenlijk zijn vragen die niet alleen je docenten, ouders en vrienden stellen, maar die jezelf ook meer dan evenredig bezighouden.

Sowieso houden ze onze acht kandidaten van X-Lab bezig, steeds vanuit een ander perspectief. Of het nu is omdat ze een eigen bedrijf hebben, een jaar er tussenuit willen om te reizen, kampen met faalangst, een topsportcarrière najagen of bang zijn om een achterstand op te lopen vanwege een chronische ziekte, allemaal lopen ze met grote vragen over hun leven na het eindexamen. 

In aanloop naar
Die vragen en hun zoektocht naar antwoorden gaan we in aanloop naar het eindexamen voor het voetlicht brengen. Twee razende reporters van omroep Human sjezen het hele land door om onze 8 kandidaten voor de microfoon te trekken en een aantal thema's voor te leggen. Hun verhalen beluister je wekelijks via podcasts. 

Thema's als stress, faalangst, ondernemerschap, afkomst, dromen, beroemdheid en online/offline identiteit worden met onze acht kandidaten besproken. Daarnaast maken ze vlogs en blogs spreken we met deskundigen, lotgenoten en inspirators die hun visie op de onderwerpen geven. Dit alles vind je terug op deze site, 3fm.nl/eindexamen.

Tijdens en na de examens
We snappen ook wel dat we tijdens de examens (12-29 mei) onze X-Labbers niet kunnen storen tijdens het blokken. Maar ook dan laat X-Lab de eindexamenkandidaten niet in de kou staan. Via heuse webinairs kun je tijdens Dit Is Domien tussen 18:00 en 21:00 op 3FM en de Avondshow tussen 19:00 en 21:00 op FunX de laatste prangende vragen stellen aan docenten over het examen van de volgende dag.

Facebook
Twitter