3FM-dj’s Joram Kaat en Wijnand Speelman geven samen met scholieren de verloren tussenuren een geheel eigen invulling.

Discussie en debat
Bijvoorbeeld door middel van gesprekken over thema's waarmee jongeren dagelijks te maken hebben. Thema's als seks, liefde, racisme, imago, privacy en prestatiedruk. De jongeren delen hun verhalen, meningen en oplossingen met Joram en Wijnand op NPO 3FM.

Uitdaging
In het tussenuur blijkt het avontuur voor het grijpen te liggen. Scholieren stellen de 3FM-dj’s voor diverse uitdagingen. Is het bijvoorbeeld mogelijk om een ritje in een achtbaan te maken en weer op tijd in de klas te zitten? Joram en Wijnand nemen de proef op de som. Het resultaat?

Basyl de Groot, zendermanager van NPO 3FM, over het nieuwe online platform: “3FM Tussenuur laat zien dat NPO 3FM meer is dan alleen een radiozender. Wij zijn waar de jongeren zijn, ook als ze een tussenuur hebben. Zo blijven we de luisteraars verbinden en inspireren om nieuwe ervaringen op te doen.”

Platform
3FM Tussenuur is een platform waarop scholieren zelf een belangrijke rol spelen. Zoals Jameel en Annegien, een Syrische vluchteling en een meisje met ruim 750.000 Instagram-volgers. Zij houden op de 3FM Tussenuur Instagram wekelijks een dagboek bij. Ook maken ze deel uit van het 3FM Tussenuur-panel, dat uiteenlopende thema’s bespreekt waar jongeren mee te maken hebben. Hoe (on)veilig is het versturen van naaktfoto’s nu eigenlijk? Waarom word ik niet uitgenodigd voor feestjes? Hoe geef ik minder geld uit?

Alle content van 3FM Tussenuur is te vinden op 3fm.nl/tussenuurInstagram, Facebook, Twitter en Snapchat (tussenuur3fm).