Tentoonstelling "Once in a Lifetime" in de Oude Kerk in Amsterdam.
12 mei 2016 – 28 augustus 2016

Tot en met 28 augustus is de tentoonstelling Once in a Lifetime te zien in de Oude Kerk. Once in a Lifetime nodigt je uit om na te denken over jouw leven van begin tot einde. Omgaan met de eindigheid ervan is allerminst gemakkelijk, tegelijkertijd is het ook een bron van kracht. Want hoe zou het zijn als het leven oneindig is? Dan zou de tijd, jouw tijd en je hele leven zijn waarde wellicht verliezen.

Speciale rondleiding
Tijdens de tentoonstelling Once in a Lifetime is er iedere zaterdag een Wandelgesprek. Sprekers vanuit verschillende kennisgebieden gidsen je door de tentoonstelling en bespreken de (levens)vragen die de kunstwerken oproepen. Anders dan gebruikelijke museumgidsen zijn de ‘wandelsprekers’ schrijvers, denkers, doeners en makers, die hun eigen kennis gebruiken als vertrekpunt en actief het gesprek aan gaan met jou als de ‘wandelaar’. Iedere ‘wandelspreker’ doet dit op zijn of haar eigen manier waardoor geen enkel Wandelgesprek hetzelfde is.

Ga voor meer informatie naar de website van Once in a Lifetime

Wandelgesprek met Karin Amatmoekrim

Wandelgesprek met Karin Amatmoekrim - Amie Dicke, Soaps 2016

Karin Amatmoekrim bespreekt de tentoonstelling van Amie Dicke - Soaps, 2016.

wandelgesprek met Boris van der Ham

Muntean/Rosenblum - Untitled (Lives were changed...)

Boris van der Ham over het begrip YOLO (you only live once) en het leven vieren aangaande het kunstwerk "Untitled (Lives were changed...)" (2016) van Muntean/Rosenblum.

 

 

 

wandelgesprek met Lammert Kamphuis

Muntean/Rosenblum - The Twilight Of Our Heart

Lammert Kamphuis vertelt over de spanning tussen vergankelijkheid en continuïteit aangaande het kunstwerk "The Twilight Of Our Heart" (2016) van Muntean/Rosenblum.

 

 

 

Danielle van Ark - La Memoire Collective

Lammert Kamphuis over het kunstwerk "La Memoire Collective" (2016) van Danielle van Ark en herinneringen die kunst oproept.

wandelgesprek met stephan sanders

Danielle van Ark - It took us years to get there

Stephan Sanders spreekt over het bewaren van herinneringen bij "It took us years to get there" (2016) van Danielle van Ark.

 

 

 

Job Koelewijn - Celebration (you only live once) (you only die once)

Stephan Sanders filosofeert over de houdbaarheid van herinneringen bij "You only live once, you only die once" (2016) van Job Koelewijn.

Samenwerking

Once in a Lifetime is tot stand gekomen door samenwerking tussen de Oude Kerk en het Humanistisch Verbond. Het humanisme biedt houvast bij levensvragen en is geïnspireerd door filosofen, schrijvers en kunstenaars. Op onceinalifetime.nu vind je toelichting op de tentoonstelling vanuit het humanisme.