Fresco's Paradijs

In de zesdelige serie Fresco's Paradijs trekt hoogleraar Louise Fresco onder het motto "eten is weten is geweten" de wereld over. Ze bezoekt plekken waar op het gebied van landbouw en voedsel hoopvolle ontdekkingen zijn gedaan, kleine stappen worden gezet of grote ontwikkelingen worden voorbereid. Fresco laat zien wat we kunnen leren van de fouten uit het verleden en benadrukt de noodzaak van de wetenschap en de macht van de consument voor de toekomst

Louise Fresco

Louise Fresco is landbouw- en voedseldeskundige en universiteitshoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Het is haar kracht en charme dat ze een enorme kennis paart aan een drang tot verhalen vertellen en moeiteloos vanuit het kleinste detail de grootste ontwikkelingen kan verklaren. Louise Fresco is wars van een simplistische terugkeer naar hoe het vroeger was. Kleinschalige initiatieven kunnen rekenen op haar sympathie, maar hun bijdrage aan het oplossen van de wereldvoedselproblematiek is bijna overal verwaarloosbaar. Want dat is uiteindelijk voor haar het ware paradijs, een toekomst waarin iedereen genoeg en gezond te eten heeft en de boer en consument, stad en platteland weer verbonden zijn.

Regie: Marjoleine Boonstra
Research en productie: Lies Janssen

In samenwerking met het Humanistisch Verbond ontwikkelt Human in 2013 een meerjarig crossmediaal project waarin de levensbeschouwelijke dilemma’s van duurzaamheid centraal staan. De serie Fresco’s Paradijs vormt hiervan het hart.

Op zondagmiddag 17 november houdt Louise Fresco de Socrateslezing 2013 in de Rode Hoed, Amsterdam. Wat eten we straks en hoe gaan we dat produceren? Een dringende vraag in een vollere wereld met een kwetsbaar milieu. Louise Fresco brengt diepte in het dilemma, op zoek naar verantwoord eten zonder dogma's.