Heb jij een vraag, dilemma bij of speciale ervaring met een van de drie onderwerpen hieronder? En wil je jouw vraag met de kinderen uit de denktank van DUS IK BEN JR. uitpluizen? Reageer dan snel en misschien word je 'gastdenker' in een van de nieuwe afleveringen!

1. Angst: ben of ken jij een waaghals of een angsthaas?

75% van de mensheid is bang om te spreken in het openbaar... Hoe komen we aan onze angsten? En heeft bang zijn ook nut? Wij zoeken voor onze nieuwe afleveringen iemand die ergens bang voor is of juist helemaal nergens bang voor is. Ben jij of ken jij een waaghals of een angsthaas (vind je het bijvoorbeeld eng om een spreekbeurt te houden, of heb je last van claustrofobie?) en zou je het leuk vinden om hierover een vraag te stellen in de uitzending? Mail dan naar dusikben@human.nl.

Wie durft?!

2. Dus ik ben een jongen/meisje: wij zoeken (g)een jongen/meisje! Waarom zou je alleen tussen die twee opties moeten kiezen?

We zijn op zoek naar iemand die zich niet kan vinden in de simpele indeling 'jongens en meisjes'. Iemand die weigert zich of een jongen of een meisje te noemen en liever 'iets anders' zou zijn. Of zich juist jongen en meisje tegelijk voelt; zich verbaasd over het feit dat jongens geen jurken zouden kunnen dragen en dat daarom lekker wel doet. En misschien is er wel iemand die jongen is en meisje wil worden? Of andersom? Herken jij jezelf hierin en wil jij met jouw vraag de aflevering aftrappen? Mail dan naar: dusikben@human.nl  

3. Spelen/leren: waarom ga je naar school?

Heb jij een vraag over 'spelen' of 'leren' waar je wakker van ligt en die je samen met onze denktank uit wilt pluizen? Mail dan naar: dusikben@human.nl. Hierbij geven we wat voorbeelden:

1. Waarom moet ik naar school? Waarom vind ik het leuk om boeken te lezen, maar heb ik veel minder plezier in een boek dat moet voor school?
2. Speel je steeds minder naarmate je ouder wordt? Is een leven zonder spel überhaupt mogelijk?
3. Leer je voor jezelf of omdat je later iets wilt worden? Kan iedereen alles worden of kan je alleen worden wat bij je past? Maar hoe kom je daar dan achter; hoe kan je weten waar je goed in bent?