Wat is de noodzaak van kunst?

Stine Jensen legt deze vraag voor aan de Britse filosoof Alain de Botton (op de foto tijdens zijn optreden op het Brainwash Festival) en aan Theatergezelschap Moeremans & Sons.
Volgens De Botton helpt kunst bij vragen over geboorte, liefde en dood. Kunst biedt troost. Kunst is volgens hem het grootste antidepressivum dat er is.
Theatergezelschap Moeremans & Sons wil met haar filosofisch geïnspireerde voorstellingen méér dan troost bieden. Zij willen het publiek aan het denken zetten, opbeuren én verwarren.

Een gesprek over de noodzaak van het máken met regisseur Sarah Moeremans en de acteurs Eva Meijerink en Matthijs IJgosse.

Brainwash is een multidisciplinair denkfestival waarin verschillende culturele en wetenschappelijke disciplines elkaar tegenkomen. Op de mooiste plekken in de binnenstad van Amsterdam confronteren invloedrijke denkers en artiesten uit binnen- en buitenland de bezoekers met de uitdagingen van onze tijd. Tijdens de eerste editie van het uitverkochte Brainwash Festival in oktober 2014, kwamen 1700 bezoekers en 100 sprekers bij elkaar om na te denken over de grote en kleine vragen van het leven.

Alle eerdere afleveringen in de serie Dus ik Ben