Hoe vond Roos het om mee te werken aan 'Een leuke ontdekking'?

Ik vond het erg leuk om mee te werken aan De Locker! Ik vond het interessant om na te denken over het verleden - als je met iemand daar wat langer over praat die je vragen stelt herinner je je opeens veel meer over hoe je zelf nadacht en wie je was als persoon. De puberteit is echt een fase in je leven waarin er erg veel verandert, natuurlijk met je lichaam, maar ook je eigen subjectiviteit en hoe je jezelf ziet in relatie tot anderen. En je schaamt je zo erg voor van alles en nog wat! 

Dat is ook een beetje de reden dat ik gekozen heb om mee te werken: ik hoop dat mijn verhaal wat herkenningspunten kan geven, en dat het misschien helpt bij het accepteren van jezelf. In onze cultuur en media wordt het vrouwelijke vaak gerepresenteerd als seksueel passief en het mannelijke als seksueel actief. Daardoor rust er nog een groter taboe op masturberen bij meisjes dan bij jongens in de puberteit. Dit terwijl het juist een hele fijne manier is om je seksualiteit te ontdekken. 
 
Ik vind het eindresultaat erg goed gelukt! De illustraties/animaties voegen echt iets toe aan het verhaal. Ik heb er nog veel met vriendinnen over nagepraat en dan is het allemaal heel herkenbaar. Hoewel iedereen een andere ervaring had met haar lichaam en het ontdekken van seks, heb je als puber al snel het idee dat jij de uitzondering bent, dat jij niet normaal bent.