Als maker vindt Claire het belangrijk om met een open blik te kijken naar de wereld om haar heen.

'De dingen die we leuk vinden, maken ons tot wie we zijn. Het is daarom zo belangrijk om niet onzeker maar juist trots te zijn op alles wat ons bijzonder maakt. Daarnaast moet je ook altijd proberen om een open, non-veroordelende houding te houden tegenover klasgenoten die misschien wel compleet andere interesses hebben dan jij. De Locker geeft mij de kans om jongeren met een bijzondere passie een stem te geven door middel van een persoonlijk verhaal. En dat is supertof!'

Claire Meulemeesters (1993) studeerde in 2016 af als scenariste en documentaire regisseuse aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Dit deed ze met haar extravagante documentaire Salem Reed. De film over de gelijknamige dragqueen is in Pathé Tuschinski Amsterdam met succes in première gegaan. In de film wordt de nadruk vooral gelegd op het begrip identiteit, iets wat Claire altijd al een fascinerend onderwerp heeft gevonden. Ook werkte ze mee aan de film Coco Cabasa, een film die op het Nederlands Filmfestival en het IDFA heeft gedraaid.

Als maker vindt ze het belangrijk om met een open blik te kijken naar de wereld om haar heen. Waarom worden sommige mensen zou gauw veroordeeld door hun medemens? Wat is nu eigenlijk echt hun verhaal? Het liefst maakt ze films en items over indiviuen en groepen die door een groot deel van de maatschappij niet goed begrepen worden. Ze duikt in een voor haar onbekende wereld om zo een eerlijk, transparant portret te maken. 

Naast filmmaken heeft Claire een grote liefde voor storytelling binnen videogames.