“Het is als een rit maken in de botsauto's"

Wat betekent improviseren voor jou?
“Het is als een rit maken in de botsauto's: net als je een bepaalde kant op stuurt, knalt er een ander wagentje tegen je op dat je dwingt om daarop te reageren. Soms komt er dan een rare impuls op, die op dat moment niets met de situatie te maken heeft, maar de situatie wel een hele andere kant opstuurt dan je verwacht. Dat maakt De Vloer Op zo verfrissend en verrassend!”

Je speelt veel verschillende karakters in De Vloer Op. Hoe kom je tot zo een karakter?
“Het gaat heel snel en natuurlijk; we krijgen een opdracht, lopen naar de tafel en dan zoek ik een jasje, een brilletje, een petje of wat er dan ook ligt uit. Daarna werp ik me in de situatie en dan ontstaat er eigenlijk vanzelf een soort van karakter, die gedurende de improvisatie rijker wordt en bepaalde kanten opgaat. Dat doe je dan zelf, maar ook doordat je impulsen van de tegenspeler krijgt. Er wordt een soort situatie geboren en een karakter, een mens.”

Wat is het verschil tussen het spelen met de junioren van De Vloer Op Junior en met volwassen acteurs bij De Vloer Op?
“Bij De Vloer Op Junior is het aftasten waar ze mee komen en wat ze nodig hebben. Je moet ze niet te veel leiden, maar soms hebben ze net even dat duwtje nodig. Het is toch het leukst als de jongeren zelf veel input hebben, daar moet je wat tijd voor geven. Soms gebeurt het en soms gebeurt het niet."