"Zo'n avond improvisatie vind ik geweldig, het is spannend omdat je niet weet wat er gaat komen."

Wanneer werd je door je tegenspeler verrast?
“Continu. Je weet natuurlijk nooit wat de ander zal zeggen of doen, dus je staat de hele tijd op scherp. Bij iedere beweging of zin van de ander werd ik weer verrast, waardoor de scènes heel spannend bleven om te spelen.”

Waar haal je je inspiratie vandaan als je improviseert?
“Voornamelijk uit de ander. Met je tegenspeler maak je de scène, dus daar had ik persoonlijk het meest aan. Maar ook kleding en rekwisieten kunnen heel inspirerend werken.”

Wat is jouw talent bij het improviseren?
“Oei, dat zou ik echt niet weten. Dit was voor mij de eerste keer dat ik mee deed aan De Vloer Op. Het ging vooral in een grote roes voorbij. Misschien zou ik een talent ontdekken als ik dit vaker zou doen.”

Wat is volgens jou essentieel voor een goede scène?
“Een conflict. Er moet iets zijn waarom de twee personages bij de scène blijven en niet weggaan. Daarnaast moet er altijd een belang zijn anders had de scène net zo goed niet gespeeld kunnen zijn.”

Als je zou moeten kiezen, een avondje improviseren of een avondjes spelen met script, wat kies je dan? En waarom?
“Dat vind ik een lastige. Mag ik ook voor de afwisseling kiezen? Zo'n avond improvisatie vind ik geweldig, het is spannend omdat je niet weet wat er gaat komen. Maar met tekst kun je weer dieper ingaan op de situatie, meer lagen leggen in je personage en makkelijker spelen met stiltes.”