Vanaf september 2024 te zien op Schooltv

Jongeren maken in hun online leven minstens zo veel mee als in hun offline dagelijks leven. Om ze bewuster te maken van hun eigen gedrag online – en de gevolgen daarvan – komt HUMAN met de voor Schooltv geproduceerde reeks Clickwise. De serie is ontwikkeld voor jongeren van tien tot negentien jaar oud, hun opvoeders en hun docenten.

Clickwise bestaat uit drie verschillende rubrieken: De Klas, Je online schaduw en Vraag het Ciana. De eerste twee rubrieken zijn voor de onderbouw van de middelbare school bedoeld; Vraag het Ciana is een rubriek die met name op basisschoolleerlingen in groep 7 en 8 is gericht, wanneer kinderen doorgaans een eerste mobiele telefoon krijgen. 

Educatief vervolgprogramma   

De online video’s zijn vanaf het nieuwe schooljaar te zien op het platform van Schooltv. Alle video’s worden voorzien van lesmateriaal. Docenten in het basis- en voortgezet onderwijs kunnen deze materialen gebruiken ter feedback van hun lessen. Het materiaal kan ook door opvoeders gebruikt worden om thuis het gesprek aan te gaan over het online leven van hun kinderen