Geen zin om het programmaboekje en blokkenschema van het Brainwash Festival, het denkfestival waarvan Human mede-organisator 26 oktober, door te spitten? We’ve got you! In deze uitgestippelde route van Human krijg je alle highlights mee uit het programma over idealen, identiteiten en gedeelde toekomstdromen.

Het grootste denkfestival van de Benelux dat Human mede organiseert, Brainwash Festival, is uitverkocht. Voor de gelukkigen die een kaartje hebben kan het puzzelen beginnen. Brainwash Festival biedt dit jaar meer dan 100 denkers, wetenschappers en kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Geen zin om het blokkenschema helemaal door te spitten? Wij helpen je graag een handje en hebben de ideale route voor zaterdag 26 oktober voor je samengesteld.

13:00 | Het Filosofisch Kwintet, Brakke Grond (Human-zaal)

Wie zijn de idealisten van vandaag en wanneer wordt een ideaal een ideologie? In Het Filosofisch Kwintet onderzoekt Clairy Polak onze idealen met Kwame Anthony Appiah, Philipp Blom, Marli Huijer en Stijn Sieckelinck.

Wij vroegen bezoekers van Het Filosofisch Kwintet naar hun idealen.

14:10 | Gevaarlijke vrijheid van verslaving, De Kleine Komedie

Strafrechtadvocaat Bénédicte Ficq, longarts Wanda de Kanter en Denker des Vaderlands Daan Roovers onderzoeken wie er verantwoordelijk is voor je gezondheid. Ben jij dat zelf? Of heeft de overheid ook een verantwoordelijkheid? Denk mee tijdens De gevaarlijke vrijheid van verslaving.

Waar zijn de bezoekers van de talk aan verslaafd?

16:40 | Brainwash Talks, Brakke Grond (Human-zaal)

Het beste van het festival zie je terug in vier Brainwash Talks. En deze wil je zeker niet missen! Met Neuroloog Jules Montague over identiteit, filosoof Daan Roovers over zelfkennis, wetenschapper Rose George over bloed en econoom Guy Standing over radicale ongelijkheid.

Hoe goed kennen bezoekers van het Brainwash Festival zichzelf?

Daan Roovers

20:10 | Marjolijn van Heemstra, Trippenhuis

Hoe neem je de eerste stap?

Marjolijn van Heemstra nodigt je in Stadsastronaut uit om de wereld te bekijken vanuit het perspectief van een ruimtevaarder: voorbij de waan van de dag en met zorg voor onze kleine blauwe planeet.

Kom naar het Brainwash festival! Het grootste denkfestival van Nederland, op 26 oktober in Amsterdam. Meer informatie over het festival vind je hier.

Dit vind je ook awesome