Arie Boomsma vult zijn zakken met Jezus-humor

Ik ken niemand die zichzelf zo cynisch via het christendom heeft weten te verrijken als Arie Boomsma. Eerst is hij, als de opportunist aller opportunisten, de televisie binnengekomen via de EO. Die omroep zette hem aan de kant, maar kreeg wel zo’n klap van de Arie Boomsma-molen mee, dat veel van die rare EO-programma’s inmiddels helemaal zijn 'verarieboomsmaad'.

Gelukkig wist Arie Boomsma na zijn EO-avontuur nog juist op tijd weg te komen maar de KRO, waar hij de coming-out van zielige mensen zijn core business werd. Ondertussen liet de Goed Gevormde Godgelover zich met allerlei tatoeages beschilderen, zodat iedereen nu duidelijk kon zien: hier loopt een ordinaire kerel zonder smaak.

En nu heeft Arie weer een manier gevonden om via het geloof geld binnen te harken. Hij probeert ons te laten geloven dat hij zijn christelijke zakken vult met gevoel voor humor als glijmiddel. Dit is zijn tv-spotje voor Vrumona.

Tsja, elke reclameboy gebruikt tegenwoordig het woordje 'natuurlijk'.

Toch werkt het. Het AD meldde dat ouderwetse christenen klachten over het spotje hebben gedeponeerd bij de Stichting Reclame Code. Gauw iedereen kijken natuurlijk, wat extra aandacht en gratis reclame betekent. De fabrikant stopte zogenaamd met zijn spotje en maakte het zogenaamd moeilijk te vinden op YouTube.

Al snel bleek de hele campagne nep te zijn, net als het natuurlijke van Holy Soda en net als die hele Arie Boomsma zelf.

“De vage uitspraken van Vrumona blijken inderdaad in het verlengde te liggen van een goed doordacht marketingplan. Op YouTube dook woensdag een nepfilmpje (zie onder) op waarin te zien is hoe Arie in een hotellobby wordt betrapt met een koffer vol spullen die hij zogenaamd uit het tropische resort zou hebben gejat. Die actie zou niet passen bij de positieve uitstraling van het merk. Het filmpje - een zogenoemde hoax - is gepost door een anonieme ooggetuige.”

Zoek de hoax zelf maar op op YouTube. Een zouteloos nootje. Achteraf blijkt Arie de onrust in zijn eigen christelijke achterban ook nog eens overschat te hebben. Volgens RKK-nieuws zijn er maar drie klachten bij de Stichting Reclame Code te zijn binnengekomen.