Je kon erop wachten: de heidense godsdienst beleeft een reveil onder Amerikaanse racisten.

Was het Christendom vroeger het geloof van de Klu Klux Klan, tegenwoordig beroept White Power zich op de Scandinavische god Odin. Volgens Robin de Wever in Trouw zijn de eerste aanslagen in naam van Odin al gepleegd. Twee terroristische aanhangers, die synagogen (uiteraard) in het vizier hadden, zijn nog net op tijd gearresteerd en worden dezer dagen berecht:

“Het Asatru-geloof, heet het. En hoewel de vorm van polytheïsme weinig vaste structuren kent, is het ook weer geen los zand. Er is een kerkgenootschap, en een leider: Casper Crowell. Crowell bestiert de Holy Nation of Odin, zoals het kerkgenootschap heet, vanuit zijn cel in Californië (waar hij zit voor moord). Zijn basisregels: belijd een geloof in Odin, gebruik geen drugs, laat je politieke overtuigingen thuis en laat je niet in met niet-blanken. Lid worden kost 40 dollar (38 euro), behalve als je ook vastzit. Dan is het gratis. Hoeveel Amerikanen zich precies Odin-aanhanger noemen is niet bekend, maar voor onderzoekers staat inmiddels vast dat Asatru in gevangenissen en onder white supremacists meer is dan een marginaal verschijnsel of een hype.”
Meer informatie over het Asatru-geloof vind je op Wiki: “In 1972 werd ásatrú een officieel geloof in IJsland, nadat de IJslandse dichter Gothi Sveinbjorn Beinteinsson het had gepropageerd bij de regering. Ásatrú wordt inmiddels ook door de Zweedse, Deense en Noorse overheden als religie erkend”.

Meer op YouTube over de arrestatie van twee aanhangers, Robert Doyle en Ronald Chaney, die de aanslagen wilden gaan plegen, maar die door de FBI werden gearresteerd:

En hier de arrestatie van Odinisten – niet te verwarren met Onanisten – in een park, waar zij hun rituelen aan het oefenen waren. Zeg maar waar zij de Hitlergroet brachten: