Bestaat de politie van Dendermonde uit zeurneuzen?

In België wordt al net zo geworsteld met de multiculturele samenleving als bij ons. Zo ontstond in Dendermonde commotie, toen het plaatselijk politiecorps de opdracht kreeg om de al Houda Moskee in het nabij gelegen Lebbeke te bezoeken, dit alles in de veronderstelling dat zoiets meer onderling begrip zou kweken. Het liep echter wat anders, zoals HLN/BE beschreef onder het kopje: 'Politie zeurt over verplicht moskeebezoek.'

“Concreet dompelt korpschef Putteman zijn politiemannen- en vrouwen onder in de moslimwereld met een moskeebezoek en een rondleiding. Vervolgens kunnen alle politieleden vragen stellen aan de verantwoordelijke van de moskee. "Al bij de eerste sessie was het prijs", klagen sommige Dendermondse politieleden. "Die man wilde ons per se ontvangen in de gebedsruimte. Maar om daar binnen te gaan, moesten we onze schoenen uittrekken. Komaan, seg. Wij hebben toch ook onze rechten?"

En:

“Korpschef Paul Putteman reageerde meteen op de heisa en liet de tweede sessie bijsturen. Wie dat wilde, kon de les buiten de gebedsruimte bijwonen - met de deur open. "Wie wil, kan dan alsnog vrijwillig de gebedsruimte in. Schoenen uittrekken is daar inderdaad verplicht, maar nogmaals: dat gedeelte is op vrijwillige basis. Niemand wordt daartoe verplicht", zegt Putteman. Aanwezigen spreken dat tegen: "We stonden daar schoon in die gang van de moskee. Onze leidinggevenden keken ons gewoon naar binnen."

Maar er waren ook positieve geluiden en Putteman wil het experiment voortzetten. Er zijn nog vier sessies gepland.

Hier een lezing op YouTube, die in door een imam werd gehouden de al Houda Moskee te Lebbeke. De strekking: Geluk zit nergens in, alleen in het geloof in Allah. Zouden de politieagenten daar iets van leren?

De conclusie moet derhalve wel luiden dat degenen die niet in Allah geloven wel ongelukkig moeten zijn. Kortom, bestaat de politie van Dendermonde uit zeurneuzen?