Dit keer in de Hammer-Wielding Church in Michigan.

Vorige week werd in dit blog melding gemaakt van de ouders die hun zoon in de kerk hebben doodgeslagen, omdat zoonlief zijn zonden niet wilde opbiechten. Een andere zoon werd gewond, maar overleefde.

“De omgebrachte zoon was negentien; de zwaar gewonde zoon die in het ziekenhuis ligt zeventien. De berichten zijn niet eenduidig, maar de ouders zouden met geweld hun zonen gedwongen hebben hun zonden te belijden. Toen zij zich daartegen wilde verzetten en dreigden de kerk te verlaten, liep het uit de hand.”

De ouders zijn gearresteerd, met nog een aantal andere leden van de kerk. Inmiddels is de jongste (herstelde) zoon voor het gerecht gekomen om als getuige op te treden. The Washington Post had een verslag van de pijnlijke zitting, waarin iedereen met naam en toenaam wordt genoemd, want zo gaat dat in de Verenigde Staten. Christopher sprak over zijn vermoorde broer Lucas en zijn eigen verwondingen, maar deed dat met gebogen hoofd. Hij kon zich nauwelijks uiten:

“On Wednesday, Christopher Leonard did not say why he and his older brother were punished. He did not talk about the questions parishioners asked them. He only talked about what the teens went through.”

Hier zijn de beelden:

Maar er is vorige week nog een moord gepleegd in een Amerikaanse kerk, dit keer in de Hammer-Wielding Church in Michigan. Een 'pistol-packing pastor' schoot een man dood, die boos op de kansel kwam afgerend om verhaal te halen. Verbaasde kerkgangers vroegen zich af waarom de man (Deante Smith) zo kwaad was en zij kwamen er al gauw achter dat de vrouw van de man een verhouding had met de dominee, die haar ook nog eens zou hebben bezwangerd. De man bleek een American Football Player te zijn, een boom van een kerel, die het tegen het pistool van de rondneukende pastor had afgelegd.

Hier een verslag in The Washington Post en op The Christian Post. En hier zijn de beelden:

En hier valt Deante Smith te zien, vertellend over zijn geloof. Hij had een zwaar leven en de pastor was als een vader voor hem:

Kortom, je krijgt wel het idee dat daar in The City of God geen normaal mens rondliep.