Grote problemen voor Salt Lake City

Salt Lake City is niet alleen de hoofdstad van Utah, het is ook de hoofdstad van de Mormonen. Of officieel:  van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Het is een vreemd geloof – overigens niet vreemder dan andere geloven – in die zin dat het tamelijk modern is. De kerk is gesticht in 1830. Niettemin is de kerk in een aantal zaken zeer traditioneel en conservatief.

Zo worstelen de leden met homoseksualiteit. Recent vond over deze kwestie een scheiding plaats, waarbij 1500 mormonen de Mormonenkerk in Salt Lake de rug toekeerden, aldus Gay Live.

“De nieuwe hardere politiek tegenover homoseksuelen werd eerder deze maand gepubliceerd. Zo bepalen de nieuwe regels dat homoseksuele mormonen die met elkaar trouwen geëxcommuniceerd worden. Ook kinderen die bij een homoseksueel koppel opgroeien of inwonen kunnen tijdens hun jeugd niet gedoopt worden. Enkel als ze de relatie van hun ouders ontkennen zullen ze dat sacrament krijgen.”

Hier beelden van de demonstratie:

Nu wilde het toeval dat er in Salt Lake ook verkiezingen waren. En raad eens door wie die zijn gewonnen?

Door Jackie Biskupski, een 49-jarige Democraat, die ook nog eens lesbisch is! Ze kreeg 52% van de stemmen. Daarmee kwam aan het licht dat Salt Lake City een liberale enclave is in een zeer conservatieve staat. Hier het bericht over haar zege:

In Elsevier valt te lezen:

“De mormonen zijn tegen het homohuwelijk en homoseksuele relaties in het algemeen. Biskupski is daar juist een voorvechter van. In Utah is het homohuwelijk overigens wel toegestaan, maar zeer omstreden.”

En hier een interview met Biskupski: