kwamen van een andere planeet

Bij de naam BBC denk je toch al gauw aan kwaliteit, neutraliteit en met je beide benen op de grond staan. Toch besteedde de Britse zender laatst in het programma The Big Questions 23 minuten aan de vraag 'of wezens van andere planeten onze religies besturen'.

In de studio vonden een paar gasten van wel. Op 9forNews:
“Er kwamen twee groepen aan het woord, de Aetherius Society en de British Union of Spiritist Societies, die van mening zijn dat diverse religieuze figuren, waaronder Jezus, aliens waren. 'Wij geloven dat verschillende religieuze leiders uit de geschiedenis van een andere planeet kwamen,' zei Mark Bennett van de Aetherius Society. 'Wij geloven dat Jezus en Boeddha van Venus kwamen, dat Sri Krishna van Saturnus kwam en dat Sint-Pieter van Mars kwam.' (…)  Hij zei dat er beschavingen zijn op andere planeten, maar dat we ze niet kunnen zien omdat ze zo hoogontwikkeld zijn dat ze een ‘hogere trillingsfrequentie’ hebben.”

Op The Huffington Post gaat het nog even door:
“Religious figures like Krishna and Jesus are 'masters of love' who care about humans and do as much as they can for us 'within the karmic law', Bennett added. A representative from the British Union Of Spiritist Societies also argued that aliens from other planets reincarnate on earth and give us messages through dreams and intuition.”

Toch wel grappig dat je, onder het mom van religieus te zijn, alles kunt beweren zonder ook maar een greintje bewijs. Maar bekijk hier zelf op YouTube het bewuste fragment: En allemaal uitgezonden door mensen met serieuze gezichten.